Byggmässor

Att besöka mässor är något av det bästa som finns. Tusentals människor med samma intresse samlas under samma tak. Det utstrålar bara glädje och gemenskap. En typ av mässa som brukar dra massvis med människor från nordligaste till sydligaste Sverige är byggmässor. Det har hänt flera gånger att denna typ av mässa fått timlånga köer och lokaler för fulla för att man inte ska kunna låta bli att bli vän med en och annan byggintresserad främlinge.

Vad är en byggmässa?
En byggmässa är precis vad det låter som – ett samlingsställe för de som älskar att bygga och driver byggfirmor, eller säljer byggvirke och verktyg. Allt handlar om att bygga. Även arbetskläders, säkerhetsföretag, demoleringsföretag, maskinföretag och fler kommer till byggmässor. De som besöker en byggmässa kan vara privatpersoner som älskar att bygga, men oftast är det de som arbetar med bygge eller själva driver någon firma som besöker byggmässorna. Dessa mässor är ett perfekt tillfälle att kolla in konkurrensen och själv få några tips om vart marknaden är på väg. För den passionerade byggaren så är byggmässorna en guldgruva av tips på hur man ska bygga, hålla sig säker och klä sig. Det kan även leda till kontakter och jobb om man visar framfoten för ett särskilt företag.

Sveriges största byggmässa är en byggmässa är driven av Nordbygg och kalas enbart för Byggmässan. Den brukar hållas i Göteborg med inbjudna besökare från 14.000 arbetsplatser. Mässan har även seminarier och tävlingar. Lite saknas på Byggmässan. Vanligtvis hålls mässan under vårmånaderna och pågår i två dagar. För företag är Byggmässan enkel att ställa ut på då Byggmässan har monter-paket som erbjuder allt som behövs på plats, vilket underlättar för företag som reser långt. Det är inte bara vanliga butiker inom byggsektorn som kom ställa ut här, utan även webbutiker som säljer byggmaterial av olika slag.

Om det är någon mässa man ska besöka som byggintresserad så är det Nordbyggs Byggmässa som hålls varje år.

Din egna byggmässa
Bor man inte i närheten av någon byggmässa kan man alltid skapa sin egna mässa. Det kräver mindre jobb än man kan tro. Allt som krävs är att bjuda in de lokala byggfirmorna, några affärer och höra sig för om någon är intresserad av att diskutera bygg eller hålla seminarier. Ibland räcker det med enbart en liten mässa som drar in 50 besökare. Ju fler byggmässor som finns desto bättre.