Fotomässan

5029227829_a902be9d75_bFotografering är idag ett dagligt fenomen för många i och med att vi snabbt kan föreviga vår vardag med våra telefoner. Är man intresserad av fotografering på ett helt annat plan så kan man välja att investera i en bra kamera, vilket det idag finns av en mängd olika slag. Utöver själva kameran så kan det även vara roligt att skaffa sig inspiration genom att besöka en mässa inom området.

På Stockholmsmässan Älvsjö hålls varje år nordens största fotomässa som under tre dagar lockar fotofantaster från hela landet. Mässan går kort och koncist under namnet Fotomässan och erbjuder det mesta som en fotofantast kan önska sig. Här kan du träffa företagen bakom några av de vanligaste kamerorna för att ställa dina frågor, få hjälp med nya tekniker eller bara mingla och diskutera ämnet med andra besökare. Under mässans tre dagar hålls en mängd föreläsningar och andra programpunkter där du kan få träffa såväl kända som okända fotografer.

Utöver själva kamerahuset är det viktigt med rätt sorts tillbehör är du fotograferar. Stativ och objektiv är nog det som många då tänker på, men även batterier med bra batteritid är viktigt om du ska kunna nyttja din kamera till fullo när du är på språng. På billigabatterier.com/kamerabatterier kan du få hjälp med att hitta rätt batteri till just din kameramodell. För vissa fungerar det med vanliga AA-batterier, medan andra behöver måttanpassade modeller.