Frisörmässan

Att gå på mässor kanske man inte gör så ofta, men när man väl gör det brukar det alltid bli ett väldigt trevligt besök. En slags mässa som anordnas årligen runt om i landet är frisörmässor.

Bland annat hölls det en frisörmässa i Göteborg 2006 som blev mycket populär bland besökarna. Här bjöd man för första gången in allmänheten till att besöka mässan. Tidigare har den endast varit tillgänglig för folk inom frisörbranschen. Mässan arrangerades av KTF och Frisörföretagarna i samarbete med Svenska Mässan i Göteborg.

De som oftast ställer ut på frisörmässor är olika hårvårdsföretag, men även enskilda frisörer eller salonger har chansen att synas. Ofta kan man då som frisör hyra in sig på en av de stolar som finns på mässan och då erbjuda behandlingar till besökarna. Förutom att endast visa upp sina produkter i montrar så brukar man hålla speciella visningar där man visar upp säsongens hårtrender.

Men vad har man då för nytta av dessa mässor? Branschfolket som är där har stora möjligheter att knyta till sig nya kontakter och hitta nya produkter att köpa in till sina salonger eller börja samarbeta med. Är man frisör som endast hyr en stol på en salong så kan man kanske lyckas visa upp sina kunskaper och på så sätt ta sig vidare i karriären och bli rekryterad.

För den som endast är där för nöjets skull kan få tips av experter inom hårvård och kanske fynda nya produkter till mässpriser, som brukar vara lägre än ordinarie priser. Har man tur kan man också få sitt hår fixat av ett riktigt proffs och även lära sig nya sätt att styla sitt hår på. Att ge sitt hår kärlek genom att vårda det med rätt produkter och klippa det då och då gör väldigt mycket.