Inredningsmässa

Inredning är ett område som många svenskar håller varmt om hjärtat. Att ha det hemtrevligt omkring sig är någonting som de flesta uppskattar och många tycker om att till och från byta ut sina ting i hemmet mot nya. För den som vill få tips och inspiration på saker som just de kan göra i sina hem finns det mängder utav olika källor att ha hjälp utav. Tidningar och nätet är bara två utav dessa, men en som slår det mesta är att besöka en mässa som inriktar sig specifikt mot heminredning. Här kan du få en första titt på vilka produkter som kommer att komma ut på marknaden inom kort och på så sätt få ett hum om vilka varumärken eller butiker du bör hålla lite extra koll på. Detta gäller såväl mindre inredningsdetaljer som större möbler, där bägge delarna idag finns att enkelt beställa hem på nätet. På hemsidan stolar.nu hittar du en mängd olika modeller utav sittmöbler passande för alla typer utav hem.

Formex
Formex-mässan är en utav de mest omtalade inrednings-mässorna som årligen hålls i två omgångar inför de nya säsongerna vår/sommar och höst/vinter. Branschmässan som hålls på Stockholmsmässan är öppen för folk som jobbar inom området inredning, mode och delikatesser och har varje gång närmare 850 olika utställare. Mässan är uppdelad efter olika områden, så att du som besökare lätt kan hitta till de saker som främst intresserar dig. För den som är vanlig privatperson kan det ibland vara svårt att få tag på en biljett, men som tur är så är de flesta medier där för att rapportera om de senaste trenderna. En populär designerklassiker som brukar dyka upp på mässan är stringhyllan som varit en favorit hos många sedan den kom ut på 40-talet. Med jämna mellanrum släpper man nyheter i kollektionen i form utav nya färger på hyllan eller nya moduler som man kan bygga med. Dessa brukar då finnas att skåda just på dessa mässor. Förutom att insupa inspiration så har butiker och återförsäljare här chansen att hitta nya produkter som kan passa bra in i deras sortiment.

Hem och Villa
Den stora bomässan Hem och Villa hålls årligen på tre olika platser (Stockholm, Göteborg och Jönköping) för att allt fler ska få möjligheten att besöka mässan som helt och hållet inriktar sig på ditt hem. Förutom ren inredning så kan du här hitta bra produkter och tips inför en kommande renovering utav dit hus eller bostadsrätt. Här samsas alltså allt ifrån möbler och inredningsdetaljer till färgburkar och verktyg för att du ska kunna bygga upp ditt drömhem från grunden.