Telekommässan MWC i Barcelona ställdes in

Den stora telekommässan Mobile World Congress (MWC) i Barcelona meddelade i ett pressmeddelande att de tyvärr var tvungna att ställa in. Mässan är den största i sitt slag och besöks av drygt 100 000 personer årligen.

Det var organisationen GSMA som tog beslutet att ställa in efter att en större del av utställarna valt att hoppa av.

Stora bolag så som Telia, Deutsche Telekom, Vodafone, Nokia, BT och chiptillverkaren ST Microelectronics är några företag som valde att inte infinna sig på mässan. Eftersom stora namn är en större del av dragpunkten till dessa event så brast både ekonomin och efterfrågan av att dessa namn valde att lämna återbud.

Anledningen? Jo, coronaviruset.

GSMA-vd John Hoffman sa i ett pressmeddelande att koronavirusutbrottet har gjort det ”omöjligt” att hålla evenemanget. MWC planerades äga rum i Barcelona mellan 24 och 27 februari.

Med vederbörlig hänsyn till den säkra och hälsosamma miljön i Barcelona och värdlandet idag har GSMA avbrutit MWC Barcelona 2020 eftersom den globala oroen för koronavirusutbrottet, resor och andra omständigheter gör det omöjligt för GSMA att hålla evenemanget . Värdstadspartierna respekterar och förstår detta beslut. GSMA och värdstadspartierna kommer att fortsätta arbeta i samklang och stödja varandra för MWC Barcelona 2021 och framtida utgåvor. Vår sympati för närvarande är med de drabbade i Kina och över hela världen. ”

”GSMA:s arbete är mycket uppskattat men eftersom Telia inte kan riskera anställdas, eller samarbetspartners, hälsa och säkerhet, har Telia beslutat att ställa in sin medverkan”, säger Telias presschef Ralf Bagner i ett skriftligt uttalande för TT.

Deutsche Telekoms vd Tim Höttges skriver på Linkedin att det vore ”oansvarigt att ta risken” att närvara vid en så stor internationell samling.

Den spanska mässan är ett stort tillskott till den spanska ekonomin och förväntas att årligen tillskjuta runt en halv miljard dollar enligt GSMA.

Vi pratade med Clara Yun från Abono.se, som själv hade både bokat flyg och biljett till mässan och var helt klart besviken på nyheten.

”Så klart är det tråkigt att en mässa ställs in på detta sättet men då situationen är som den är i världen just nu är jag faktiskt glad över att den inte äger rum – då risken är alldeles för stor. Vi får helt enkelt se fram emot nästa års mässa!”

Abono.se jobbar ihop med svenska mobiloperatörer och ger dessa exponering och marknadsföring på nätet. ”Abono.se tar själva ingen ekonomisk smäll av att mässan inte blir av”, säger Clara.